100 Jaar Peels Haarmode

Knippen voor een kwartje

Peels Haarmode vierde op 6 augustus 2021 het 100-jarig bestaan met een ludieke actie

Een kwartje, dat kostte een knipbeurt bij Peels Haarmode toen Albert Peels de zaak in 1921 begon. Inmiddels bestaat de kapperszaak aan de Strijpsestraat 100 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. De eerste 100 mensen die op vrijdag 6 augustus met een écht kwartje aan de deur staan, krijgen een knipbeurt. Voor 25 cent dus, net zoals vroeger.

Peels Haarmode doneerde 100 x €25,00 (want dat kost een knipbeurt nu) aan het Borstcentrum Máxima in Eindhoven. Jeroen Peels: “Er komen vaak mensen vanuit het Borstcentrum naar onze zaak voor een haarwerk. We zijn heel blij dat we hen hiermee kunnen helpen en we waarderen het werk van het Borstcentrum enorm. Daarom willen we graag iets terug doen. Zie het als een cadeautje omdat we jarig zijn.”

Het grote feest komt later
Vanaf 9:00u. verwacht Petra een enorme rij in de Strijpsestraat. “100 mensen is veel om te knippen, maar dat doen we graag! Mocht je op dat moment toch geen tijd hebben om geknipt te worden, maar sta je wel met een kwartje aan de deur, dan krijg je een tegoedbon. En voor degene die gezellig blijven wachten, is er koffie en iets lekkers. Het was de bedoeling om het 100-jarig jubileum groots te vieren, maar we weten allemaal dat dat er momenteel nog even niet in zit. Daarom vieren we het nu klein en hopen we later alsnog een mooi feest te kunnen geven om al onze trouwe klanten te bedanken.”

Energieneutraal
Peels Haarmode mag dan al 100 jaar oud zijn; ouderwets is de kapsalon zeker niet! In 2018 verbouwden Jeroen en zijn zus Petra Peels het pand aan de Strijpsestraat tot de eerste energie neutrale kapsalon en Haarwerkstudio van Nederland.

Peels Haarmode Hofleverancier

Maandag 15 November, reikte Burgermeester John Jorritsma namens de Koning het predicaat:
"Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking"
uit aan Peelshaarmode.

Ter gelegenheid van het 100 jarig jubileum

heeft Jeroen Peels een boek samengesteld over de familie geschiedenis.

(in het boek vind u ook oude foto's van Strijp)

Copyright: Peelshaarmode.nl © 2021