Referenties

Het begon op mijn 18e: ik vond ineens veel haren in het doucheputje en ontdekte lichte plekken op mijn hoofdhuid. Ik weet het aan de drukke privéomstandigheden waarin ik verkeerde en ging ervan uit dat het tijdelijk zou zijn. Dat was helaas niet het geval; het werd alleen maar erger. Ik bezocht de huisarts die me doorverwees naar de dermatoloog. Die vertelde me dat er geen aanwijzingen waren dat ik iets ernstigs onder de leden had en dat ik waarschijnlijk leed aan alopecia androgenetica; mannelijke kaalheid. Daar kon ik het mee doen.

Naar de kapper gaan werd meer en meer een martelgang, vooral als mijn haar werd gewassen en ik vervolgens naar de kappersstoel moest lopen om geknipt te worden. Ik vond het verschrikkelijk dat iedereen de kale plekken op mijn hoofd kon zien. Zo ging het een paar jaar door; ik slikte extra vitamine B-pillen en smeerde lotions op mijn hoofdhuid. Ik bleef hopen dat het op een dag goed zou komen …  Ondertussen merkte ik dat ik van een vlotte, extraverte meid veranderde in een introverte en teruggetrokken grijze muis. Ging ik met vriendinnen op een terras iets drinken, wilde ik het liefst in de schaduw zitten omdat in de volle zon mijn dunne haren te veel zouden opvallen. In de Efteling durfde ik niet meer in de Python, omdat mijn haar na de rit nog minder leuk zou zitten. Ik was een twintiger, maar voelde me door mijn haardos een vrouw van in de vijftig.

Op een dag las ik in een blad een artikel over iemand die een pruik droeg. Ze zag er hartstikke leuk uit en het was echt niet te zien dat het niet haar eigen haar was. Ik werd nieuwsgierig en ging op internet op onderzoek uit. Ik stuitte op de website van haarmode Peels en belde meteen op.  Ik legde mijn situatie uit en maakte een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Samen met mijn man ging ik ernaartoe en Jeroen legde heel vriendelijk uit wat mijn mogelijkheden waren. Ik kon wel huilen van geluk: er leek na al die vervelende jaren eindelijk een oplossing voor mijn haarprobleem. Op de terugweg naar huis sprak ik met mijn man uitvoerig over wat Jeroen ons had verteld en samen kwamen we tot de conclusie dat ik het moest doen.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de dynamic, omdat ik zo min mogelijk het idee wilde hebben een pruik te dragen. Dit had wel als consequentie dat het haar bovenop mijn hoofd afgeschoren moest worden, maar dat had ik er graag voor over. Het moment dat Jeroen belde dat hij mijn haarwerken had ontvangen, zal ik nooit meer vergeten. Ik vond het enorm spannend, maar verheugde me ook op een nieuwe periode waarin ik niet meer gebukt zou gaan onder een oneindige stroom van bad hairdays.

Inmiddels ben ik een jaar verder en ik ben heel erg blij dat ik de stap heb genomen. Ik zit veel lekkerder in mijn vel en laat geen dingen meer vanwege mijn haar. Iedere zes weken ga ik naar Peels en krijg ik een nieuw haarwerk. De behandeling vindt plaats in een afgesloten ruimte, zodat je volledige privacy hebt. Het personeel is erg vriendelijk en kundig en wanneer je vragen of problemen hebt, staan ze meteen voor je klaar. Laatst kwam ik van Peels en liep ik voorbij een bouwput. Vanaf de steigers werd er naar me gefloten. Ik moest lachen en dacht: ‘Ja, het is echt waar: als je haar maar goed zit.’

<< Terug naar referenties

 

In de media:

Artikel Eindhovens Dagblad

 

Petra en Jeroen Peels
Peels Haarmode

Kapsalon Eindhoven