Onderhoud sinterklaas baard

Het geheim van de prachtige slagen in de baard en pruik van sinterklaas zit ‘m in het ‘onduleren’: een ambachtelijke techniek die bij Peels Haarmode al drie generaties in Eindhoven wordt doorgegeven.

Ook bieden wij een prachtige collectie nieuwe baardstellen, snorren en wenkbrauwen aan van zowel synthetisch als echt haar. Onze baarden zijn alleen bestemd voor de verkoop en we verhuren Sinterklaasbaarden dus niet los, maar wel bij een volledige outfit.

Onderhoud & bevestiging

Voor het behoud van uw baardstel, adviseren wij voor het het bevestigen van de snor en baard geen baardlijm (Mastix), maar speciale tape. Deze kunt u ook bij ons in de winkel en webshop kopen.

Bij het gebruik van deze tape is het belangrijk om de huid eerst goed te reinigen met alcohol 96%. Vervolgens bevestigd u de tape op de snor en vervolgens kunt u deze op de huid vastplakken. Het verwijderen van de tape gaat ook zeer gemakkelijk met een beetje alcohol 96%.

Afspraak maken

Als de goedheilig man weer is vertrokken naar Spanje zullen wij ervoor zorgen dat uw baard en pruik met de grootste zorgvuldigheid wordt gereinigd en geonduleerd. Breng bij voorkeur direct na 5 december uw baardstel om gereinigd en opgemaakt te worden, zodat hij schoon in de doos opgeborgen kan worden.

Door het grote aantal baarden en pruiken die wij te verwerken hebben kunnen we alleen garanderen dat de baardstellen die vóór 1 september worden aangeleverd nog voor de aankomst van Sinterklaas klaar zijn. Na 1 oktober nemen wij geen baarden meer aan.

Prijslijst 2024

Hoe eerder in het jaar dat u het baardstel brengt hoe goedkoper het is!

PeriodeBedrag
6 dec tot 1 april€ 139,50
1 april tot 1 juli€ 149,50
1 juli tot 1 aug€ 159,50
1 aug tot 1 sept€ 169,50
1 sept tot 1 okt€ 199,50

Toeslag per baardstel voor overmatige lijmresten verwijderen € 20,-
Aangetekend en verzekerd versturen van baard en pruik €14,90