Haaruitval door littekenvorming

Alopecia cicatricialis

Alopecia cicatricialis zijn vormen van kaalheid die optreden door littekenvorming op de hoofdhuid.

Littekenweefsel bevat geen haarfollikels. Op de plaatsen waar zich littekenweefsel bevindt kan dus geen haar groeien en ontstaan dus kale plekken. De grootte van de kale plekken is afhankelijk van de omvang van de littekens. Meestal is alopecia cicatricialis goed te herkennen doordat littekenweefsel gladder is en vaak ook een andere kleur heeft dan de niet aangetaste huid.

Het is niet mogelijk daar de haargroei weer op gang te brengen. De behandeling van alopecia cicatricialis blijft beperkt tot het behandelen van oorzaken om erger te voorkomen.

Er is een scala van oorzaken van littekenvorming. Denk hierbij aan verbranding, verwonding, infectie, schimmelvorming en aangeboren afwijkingen.

Vormen van alopecia cicatricialis

Door ernstige verbranding of verwonding van de hoofdhuid kan er litteken vorming van de huid plaatsvinden waardoor er op die plekken geen haar meer groeit.

Dit is een bijzondere vorm van Alopecia cicatricialis en is mogelijk het gevolg van een ontstekingsproces van de hoofdhuid waarvan de oorzaak meestal niet bekend is. Men vermoedt dat een auto-immuunreactie hieraan ten grondslag ligt.

Ontsteking van de haarzakjes op de hoofdhuid. Er ontstaan kleine, jeukende vlakke blaasjes op de hoofdhuid. Bepaalde varianten tasten de haarfollikels aan waardoor kale plekken, littekenvorming en gedeeltelijke kaalheid kan ontstaan.

De aandoening komt vrijwel alleen voor bij post menopauzale vrouwen van ± 50 jaar en ouder. Met name haarwortels op het voorhoofd en in de wenkbrauwen worden daarbij onherstelbaar aangetast. Het is een cicatriciële (litteken) alopecia, waarbij er sprake is van plaatselijke haaruitval in de voorste haarlijn van het behaarde hoofd. Dermatologen nemen deze vorm de laatste jaren steeds vaker waar, maar de juiste oorzaak is tot nu toe onbekend. Hormonen kunnen een rol spelen aangezien de haaruitval vaak voorkomt na de menopauze, maar de oorzaak kan ook auto-immuum gerelateerd zijn.

Dit is een aandoening waarbij de weefselcellen en organen van het lichaam ontstoken geraken. Lijkt visueel op cicatricialis alopecia. Is ook een auto-immune aandoening. Chronische Lupus Erythematodes uit zich in ronde, verlittekende gebieden met roodheid in de (actieve) rand. De verlittekening is grotendeels onomkeerbaar en kan leiden tot kaalheid door de beschadiging van de haarzakjes

Oplossingen
Mediceuticals ontwikkelt dermatologische haarproducten om het haar en hoofdhuid in een optimale conditie te brengen of te houden. Hierdoor zijn de Mediceuticals verzorgingsproducten geschikt bij onder andere dunner wordend haar en bij overmatig haaruitval. Peels Haarmode is een van de geselecteerde verkooppunten van producten van Mediceuticals. Wij beschikken naast een webshop ook over een fysieke winkel. Neem voor een betrouwbaar en persoonlijk advies gerust contact op met ons. Voor voller, steviger haar en tegen overmatig haaruitval kunt u het beste de Hair Restoration Kit Dry of de Hair Restoration Kit for Woman van Mediceuticals bestellen.
  • Wat kan ik doen tegen gedeeltelijke haaruitval?
U heeft een of enkele kale plekken in uw haar en u voelt zich daar niet prettig bij. Dan kan een haaraanvulling u zichtbaar helpen uw vertrouwen terug te winnen. Uit ervaring weten wij hoe prettig het is om daarover deskundig geadviseerd te worden. Dat gebeurt bij Peels Haarmode in alle rust en privacy, op een plek waar u niet gestoord en gehoord wordt door anderen. Laat u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van een permanent bevestigde haaraanvulling. Wij zorgen ervoor dat de haaraanvulling onzichtbaar wordt aangebracht en dag en nacht onder alle omstandigheden op haar plaats blijft zitten.
Haarverlies staat bijna altijd gelijk aan het verlies van zelfvertrouwen. Peels Haarmode is dé specialist als het gaat om pruiken die niet van echt te onderscheiden zijn en comfortabel en betrouwbaar zijn in het dragen. Ons familiebedrijf is al sinds 1921 toonaangevend in het realiseren van haarwerken die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard. En die net zo goed aantrekkelijk en eigentijds zijn. Peels Haarmode is niet voor niets erkend door de SEMH en de ANKO haarwerk specialist. Onze vestiging in Eindhoven beschikt over speciale haarwerkstudio's waar we discreet en in alle rust uw wensen kunnen bespreken om samen tot een passende oplossing te komen. Bent u niet in staat zelf te komen, dan komen we bij u langs.

Maak vandaag nog een afspraak

En kijk wat wij voor je kunnen doen