Haaruitval
door auto-immuunziektes
 • Wat is een auto-immuunziekte?
  Een auto-immuunziekte is ziekte waarbij het afweersysteem je eigen lichaamseigen cellen aanvalt.

Auto-immuunziektes waardoor uw haar uitvalt:

Alopecia Areata

 • Wat is alopecia areata?
  Dit is een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem de haarstamcellen aanvalt. Hierdoor kunnen er van de een op andere dag plotseling ronde kale plekken op het hoofd of in de wenkbrauwen ontstaan. Dit zijn vaak ronde of ovale plekken met soms witte donshaartjes in het midden. Het verloop van deze vorm van haaruitval is nogal onvoorspelbaar: soms komt het haar snel terug, soms duurt het lang, soms blijft het voor altijd weg.
 • Wat is de oorzaak?
  De oorzaak van deze aandoening is niet bekent , het wordt vaak in verband gebracht met stress, maar dat is niet wetenschappelijk vastgesteld. Wel lijkt er samenhang te zijn met andere auto-immuunziektes zoals vitiligo, en huidziektes zoals eczeem en allergieën.
 • Bestaat er een behandeling?
  Er worden tegen deze vorm van alopecia allerlei verschillende middelen en therapieën ingezet, variërend van lotions en voedingssupplementen tot fotochemotherapie of het inspuiten van corticosteroïden. Al die middelen en therapieën hebben echter één ding gemeen: de effectiviteit ervan is – hoe graag we dat ook zouden willen – niet wetenschappelijk bewezen.
  In sommige gevallen kan deze aandoening verergeren en kan het overgaat in alopecia totalis of universalis.

Alopecia Totalis
Bij deze vorm van alopecia areata verdwijnt het gehele hoofdhaar.

Alopecia Universalis
Bij deze vorm van alopecia areata verdwijnt de totale lichaamsbeharing.

Oplossingen:

Verzorging van haar en hoofdhuid
Mediceuticals ontwikkelt dermatologische haarproducten om het haar en hoofdhuid in een optimale conditie te brengen of te houden. Hierdoor zijn de Mediceuticals verzorgingsproducten geschikt bij onder andere dunner wordend haar en bij overmatig haaruitval.

Peels Haarmode is een van de geselecteerde verkooppunten van producten van Mediceuticals. Wij beschikken naast een webshop ook over een fysieke winkel. Neem voor een betrouwbaar en persoonlijk advies gerust contact op met ons.

Voor voller, steviger haar en tegen overmatig haaruitval kunt u het beste de Hair Restoration Kit Dry of de Hair Restoration Kit for Woman van Mediceuticals bestellen.

Gedeeltelijke haaruitval

 • Wat kan ik doen tegen gedeeltelijke haaruitval?
  U heeft een of enkele kale plekken in uw haar en u voelt zich daar niet prettig bij. Dan kan een haaraanvulling u zichtbaar helpen uw vertrouwen terug te winnen. Uit ervaring weten wij hoe prettig het is om daarover deskundig geadviseerd te worden. Dat gebeurt bij Peels Haarmode in alle rust en privacy, op een plek waar u niet gestoord en gehoord wordt door anderen.
  Laat u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van een permanent bevestigde haaraanvulling. Wij zorgen ervoor dat de haaraanvulling onzichtbaar wordt aangebracht en dag en nacht onder alle omstandigheden op haar plaats blijft zitten.

Volledige haaruitval

Haarverlies staat bijna altijd gelijk aan het verlies van zelfvertrouwen. Peels Haarmode is dé specialist als het gaat om pruiken die niet van echt te onderscheiden zijn en comfortabel en betrouwbaar zijn in het dragen.

Ons familiebedrijf is al sinds 1921 toonaangevend in het realiseren van haarwerken die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard. En die net zo goed aantrekkelijk en eigentijds zijn. Peels Haarmode is niet voor niets erkend door de SEMH en de ANKO haarwerk specialist.

Onze vestiging in Eindhoven beschikt over speciale haarwerkstudio's waar we discreet en in alle rust uw wensen kunnen bespreken om samen tot een passende oplossing te komen. Bent u niet in staat zelf te komen, dan komen we bij u langs.

 

Sophie over Alopecia areata